Keresés
  • domoszlai

Munkavállalás Németországban

Frissítve: 2019. dec 20.

Miben más Németországban dolgozni? Mire készüljünk? Hogyan jussunk kis, és ott milyen lehetőségeink lesznek? Kihez forduljunk, ha segítségre van szükségünk, és milyen lehetőségeink vannak


Németországban dolgozni nem új keletű dolog, sokan vannak már kint, és még mindig sokan szeretnének „kimenni dolgozni németbe”.


Miben más a Németországi munka?


A legnagyobb motiváció még mindig a magasabb fizetés valamint a nyelvtanulási szándék, hiszen Németországban még fizikai munkát is jobban megéri végezni

A. Habár a külföldi munka oka lehet gyakran a tapasztalatszerzés célja, valamint a Magyarországban való csalódottság érzése. Felmérések alapján a magyarok fele vállalna munkát külföldön, ha lenne rá lehetősége.


A fizetés és ami azon túl van...


A legnagyobb motiváció még mindig a magasabb fizetés valamint a nyelvtanulási szándék, hiszen Németországban még fizikai munkát is jobban megéri végezni.

A tapasztalatok szerint a munkavégzés általában jól szervezett és a munkaadók figyelnek a munkakörülményekre. Így például nagyon figyelnek a pihenőidők kiadására, és az arra kijelölt pihenőszobák felszereltségére. Mind a munkaruházat mind a munkafeltételek magas színvonalúak, valamint még a szabadnapokat is úgy adják ki, hogy az embernek egy hónapban egyszer legyen lehetősége és elég ideje hazautazni a családjához. Persze mindehhez pontosság, nagy munkabírás és fegyelem is szükséges. Itt elvárják, hogy túlteljesítsük a 100 százalékot, látniuk kell rajtunk, hogy szeretünk és akarunk is dolgozni.


Nyelvtudás a kulcs?


Egyre jobb német nyelvtudásra van szükség ahhoz, ha valaki szeretne Németországban dolgozni, legalábbis a mi kinti partnerünk szerint. Mivel a munkavégzés németül zajlik szükség van a tiszta és érthető német nyelvű kommunikációra. A nyelvismeretet érdemes itthon frissíteni vagy megszerezni, erre is van opciónk, és indítunk mi is képzéseket ügyfeleinknek.

Az egyik legnehezebb dolog az önerőből való kijutás. El kell intézni az első havi fizetéshez szükséges papírokat, németországi bankszámlát kell nyitni, ki kell váltani az adószámot és egészségbiztosítási szerződést is kell kötnünk. A munkaerő-közvetítő cég ebben is segít.


Vágjunk bele!


Ha elég erőt érzünk magunkban a külföldi munkavállaláshoz, vágjunk bele. Ugyanakkor mindenképpen érdemes a lehető legtöbb információval felvérteznünk magunkat és megfelelő szakszerű segítséget igénybe vennünk.


Sok sikert kívánunk mindenkinek!

59 megtekintés1 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

© 2023 by I.H.R. Personaldienstleistungen